De nieuwe manager dl 3 De langere termijnplannen

door Redactie

Deel 3 interview Rob Broekema - de nieuwe algemeen manager

De langere termijnplannen

Het belangrijkste is de de beleving op de golfbaan. Georganiseerd golfen, met elkaar, ook je hoofd leegmaken, de goede score, je handicap en vervolgens straks weer heerlijk op het terras. Daar moet alles op gericht zijn.

We gaan om die reden flink investeren. Dat is nodig om de Zaanse weer te laten glimmen. Hieronder vertel ik je wat er nu bekend is over de plannen op een wat langere termijn.

Maar…

Toch reiken de bomen natuurlijk niet tot in de hemel. Ook vrijwilligerswerk blijft nodig, net als op elke andere golfclub. “Maar jullie zijn toch een commercieel bedrijf?” Wordt mij weleens gevraagd. Dan leg ik uit dat je een golfbaan niet als een hard commercieel bedrijf kunt leiden. Dat zou niet prettig zijn voor de leden, we willen het ook gezellig houden met elkaar, die tarieven moeten immers wel vriendelijk blijven.

Leden of greenfeespelers?

De leden zijn cruciaal voor de club. Zij moeten optimaal kunnen spelen. Natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor greenfeespelers. Maar we respecteren het hoofdgebruik voor de leden. Een bloeiende, gezellige vereniging waar iedereen welkom is. Zowel de beste spelers, de goeie, de minder goede als de beginners. Dat zorgt ervoor dat de baan voor een ieder is.

Greenfeespelers zijn gebruikers en we hopen dat ze wellicht lid worden. We gaan ze natuurlijk alle gastvrijheid bieden.

Chipping Inn

Hopelijk mag Nils met zijn team snel weer open met het restaurant. Op den duur willen we de horeca echter zelf gaan exploiteren. We hebben ideeën om de service uit te breiden.

Dat zal echter zonder Nils zijn want hij heeft de wens uitgesproken om zelfstandig ondernemer te blijven. Het liefste wil hij een eigen zaak. Dat vinden we jammer maar we respecteren het wel. Als goede vrienden gaan we eind van dit jaar uit elkaar, wanneer zijn contract afloopt.

Greenkeepers en golfpro’s

We hopen dat ook deze vertrouwde gezichten blijven. Met de greenkeepers hebben we al een nieuw contract gemaakt. We zijn nu in gesprek met de pro’s, hopelijk zijn we daar snel uit. Het zou mooi zijn de pro’s, de school en de startlessen meer leden zou kunnen genereren.

Sponsoring

We gaan er hard aan werken dat de oude sponsoren weer terugkomen en andere zich gaan melden. Waarom? Omdat het hier zo’n bruisende club wordt waar iedereen bij wil horen!

Nóg langere termijn

Er zijn heel veel wilde plannen gemaakt maar veel daarvan is nog niet definitief. We moeten eerst de club en de leden een beetje leren kennen. En er moeten vergunningen aangevraagd worden. Die verwachting wil ik voorlopig temperen. Het wordt hier dus geen bouwput. Hoe dat loopt, weet ik nog niet. Ik hou je op de hoogte.

Tot snel. Ik maak graag kennis met je.

Rob Broekema

Golfbaanstatus